Rijssens Nieuwsblad.nl en Hellendoorns Nieuwsblad.nl verkocht aan De Persgroep

RNB

De merken Rijssens Nieuwsblad.nl en Hellendoorns Nieuwsblad.nl zijn per woensdag 2 maart verkocht aan De Persgroep. Deze uitgever geeft in het gebied het Twents Volksblad uit.

Het Rijssens Nieuwsblad werd in 2012 eigendom van BDUmedia door de overname van WCGO uit Dinxperlo. Het afgelopen jaar is besloten de voormalige WCGO-titels in de Achterhoek onder te brengen in de joint venture die is ontstaan door de samenwerking tussen Weevers en BDUmedia. Dit heeft geresulteerd in Achterhoek Nieuws B.V. Deze uitgeverij legt zich volledig toe op het geografische gebied de Achterhoek. Rijssens Nieuwsblad.nl maakt geen onderdeel uit van de Achterhoek en behoort ook niet tot het primaire werkgebied van BDUmedia. Daarnaast laat de exploitatie, ondanks diverse genomen maatregelen, voor BDUmedia een negatief resultaat zien.

De directie heeft daarom besloten tot verkoop over te gaan. De afgelopen maanden zijn diverse gesprekken gevoerd met verschillende geïnteresseerden. Uiteindelijk heeft BDUmedia overeenstemming bereikt met De Persgroep. De opbrengst van de verkoop komt ten goede van het exploitatieresultaat 2016 van BDUmedia. De direct betrokken medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd. De Persgroep neemt contact op met de freelancers die actief zijn voor de twee titels.


Geplaatst op 22 februari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.