Samenwerking BDUmedia en Rodi Media onder het Noordzeekanaal

De uitgevers BDUmedia en Rodi Media hebben sinds 1 januari een strategische samenwerking voor het gebied onder het Noordzeekanaal.

De samenwerking houdt onder meer in dat het Nieuwsblad Haarlemmermeer, van uitgeverij Rodi Media, sinds 23 december 2019 niet meer bestaat. Nieuwsblad Haarlemmermeer was een concurrent van HC Nieuws van BDU.

Het Haarlems Nieuwsblad gaat gecombineerd met het Haarlems Weekblad.nl verder onder de vlag van BDUmedia. De overige merken van Rodi Media en BDUmedia blijven intact.

Medewerkers zijn op dinsdag 17 december geïnformeerd over het genomen besluit. De medewerkers die in vaste dienst zijn voor Nieuwsblad Haarlemmermeer en Haarlems Nieuwsblad worden elders geplaatst binnen Rodi Media en BDUmedia.

Directeur/uitgever Heiko Imelman van BDUmedia en Vincent van der Raaij van Rodi Media vertellen dat huis-aan-huisbladen door marktontwikkelingen onder druk liggen. ,,Per gebied is er daarom maar ruimte voor één uitgever. Samen sterk de toekomst in is niet meer een wens maar een must geworden.”


Geplaatst op 10 januari 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.