Samenwerking met Marathon Amersfoort gecontinueerd

Tekstkar Marathon Amersfoort

BDUmedia, c.q. De Stad Amersfoort blijft als mediapartner ook in 2016 verbonden aan de Amersfoortse Marathon. Het snel in populariteit groeiende evenement (dat nu al het grootste van de provincie Utrecht is) verwacht in 2016 een slordige 7.000 deelnemers aan de start.

 

De Stad Amersfoort ondersteunde tot nu toe het evenement vooral publicitair via de kolommen in de populaire huis-aan-huis uitgave. Dit jaar experimenteerde BDUmedia met een enorm beeldscherm bij start en finish, waarmee meer aandacht kon worden gegeven aan de on-line activiteiten van de krant. Lokale journalistiek in de vorm van bewegend beeld maakt daar -in toenemende mate- deel van uit.

 

Het experiment slaagde ver boven alle verwachting. Een enthousiast team van vaste medewerkers, stagiaires en collega-bedrijven zorgden ervoor dat via het beeldscherm live verslag kon worden gedaan van de gebeurtenissen bij start en finish. Tot vlak voor het evenement leek het uitzenden van live beelden technisch te hoog gegrepen. De internetverbinding speelde daarin een cruciale rol.

 

Het kon uiteindelijk wél. En dat leverde niet alleen fraaie, maar ook technisch vrijwel feilloze beelden op. En daarmee kon De Stad Amersfoort zich ook nog van haar journalistieke taak kwijten, door toeschouwers rond start/finish van actuele informatie te voorzien omtrent de deelnemers.

 

De organisatie van de marathon toonde zich bij de evaluatie zéér tevreden over het experiment. Het was niet alleen nuttig, het gaf het loopevenement ook een professionele uitstraling. Momenteel wordt gekeken of het experiment kan worden herhaald en zo ja, in welke vorm. De organisatie én BDUmedia zijn ook overtuigd van de commerciële mogelijkheden die de werkwijze biedt. Sponsors kunnen (bijvoorbeeld tegen hogere tarieven) ook bewegende commercials tonen en daarmee nog meer aandacht vragen voor hun rol bij de marathon. Daarmee kan het ‘scherm’ niet alleen kostendekkend gemaakt worden, maar wellicht zelfs een winstgevende activiteit. Wordt vervolgd.


Geplaatst op 2 november 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.