Zij doen dit naar voorbeeld van de drie middelbare scholen in Houten, die al twee jaar een scholenpagina vullen. De scholieren stelden content manager Agnes Corbeij vele vragen over de privacywet, het vinden van onderwerpen en uiteraard over het salaris van journalisten. Er was al enige ervaring met een interview op de radio, dat samen terug geluisterd werd.
Ook leerden de scholieren omgaan met het redactiesysteem Pubble, zodat ze hun eigen artikelen zelf in de krant kunnen zetten. Aan enthousiasme was geen gebrek, het wachten is nu op de eerste artikelen.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.