Sint, piet en spelling

Nu de wind weer door de bomen waait en er een stoomboot onze kant op komt, is het wel handig dat we allemaal de juiste feestdagen-spelling aanhouden.

 

Het belangrijkste is dat we de hoofdzaken van de bijzaken scheiden. Sinterklaas is met een hoofdletter als eigen naam. De Sint mag dan ook. Bedoel je echter de figuur in het algemeen: dan met een kleine letter (‘er liepen wel drie sinterklazen in het dorp’). Sint-Nicolaas (met streepje) is ook mooi en goedheiligman is dan weer met kleine letters.
Dit geldt ook voor Zwarte Piet. De figuur met hoofdletter (eigen naam), maar ‘er liep een zooitje pieten door het schoolgebouw’.

 

Verder zijn ‘sinterklaasavond’, ‘sinterklaasliedjes’, ‘pakjesavond’, ‘sinterklaasfeest’ en dergelijke allemaal met kleine letter.

 

 


Geplaatst op 26 oktober 2018

 

One thought on “Sint, piet en spelling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.