De site van De Stad Amersfoort is uitgebreid met ‘premium’-artikelen. Dat zijn artikelen die niet (in zijn geheel) in de krant belanden en waarvoor de lezer een bedrag moet betalen om ze te kunnen lezen. De live-gang van Amersfoort past in een ontwikkeling die BDU-media begin dit jaar inzette. Titels als Ede Stad, de Stad Gorinchem, de Stad Nijkerk en het Amstelveens Nieuwsblad gingen Amersfoort voor.
Onder leiding van de redacteuren Bart Belterman, Jolanda Woltjer en contentmanager Daan Bleuel gaan onze correspondenten ter plaatse hun best doen actuele ontwikkelingen van duiding en achtergronden te voorzien. BDUmedia denkt met name op die terreinen van toegevoegde waarde te kunnen zijn.
De pogingen van BDUmedia om ook via betaalde content inkomsten te genereren past in het vernieuwingsstreven van de Barneveldse uitgever. Inkomsten uit traditionele bronnen, zoals advertenties, worden minder. Daarom is het noodzakelijk nieuwe verdienmodellen te introduceren.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.