Snelle berichtgeving uitslag verkiezingen werpt vruchten af

De redactionele inzet was weliswaar minder dan bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar desondanks stond bij vrijwel elke titel van cluster Barneveld de uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten donderdagochtend voor 07.00 uur online.

 

Ook was op dat moment een bericht op Facebook geplaatst en was een ‘breaking nieuwsbrief’ verstuurd. Marketing sponsorde veel Facebookberichten, zodat ze nog gerichter in de tijdlijn van lezers kwamen. Cluster Barneveld bestaat uit zeventien titels.

 

De snelle berichtgeving wierp haar vruchten af, het aantal bezoekers en clicks op de sites steeg aanzienlijk.

 

Ook belangrijk is het aantal ‘returning visitors’, lezers die een bericht hebben gelezen en later terugkomen, bijvoorbeeld vanwege ‘updates’. Dat deden liefst twee van de drie bezoekers op deze ochtend na de verkiezingen.
Het laat eens te meer zien dat extra inzet en snelle berichtgeving bij aansprekende ‘nieuwsevenementen’ direct resultaat qua bereik oplevert.

Geplaatst op 22 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.