Stad Amersfoort lanceert Koningsdagpagina

In verband met het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Amersfoort, is de redactie van De Stad Amersfoort begonnen met een wekelijkse pagina met nieuws rond de aankomende feestelijkheden. De voorpagina van de krant is inmiddels met een frivool oranje kroontje uitgerust. Dat kroontje is ook te vinden op de voorpagina van de site van Stad Amersfoort.

 

De wekelijkse pagina wordt gevuld met artikelen en rubrieken die de Amersfoortse lezers moeten opwarmen voor het grote spektakel op 27 april. Leuk detail is dat burgemeester Bolsius inmiddels heeft toegezegd eens in de drie weken een column te willen vullen op de pagina. De eerste werd afgelopen week geplaatst.

 

De pagina maakt deel uit van een brede aanpak met betrekking tot Koningsdag. De pagina kan bijvoorbeeld een verkoopargument voor de afdeling ‘Sales’ opleveren. Daarnaast wordt er een ‘special’ in de steigers gezet die niet alleen in Amersfoort, maar ook omliggende gemeenten moet worden verspreid. Amersfoort heeft de gemeenten in de regio uitgenodigd bijdragen te leveren aan het feest ter gelegenheid van de komst van Willem-Alexander en Maxima naar Amersfoort.

 

De afdeling ‘video’ heeft grote plannen om het evenement ook ‘live’ te gaan verslaan. Collega Boy Imminck, die dat deel van het project leidt, heeft al een flink team klaar staan om voor, tijdens en na het koninklijke bezoek met eigen bijdragen te komen. We zijn nog op zoek naar geschikte locaties in de Keistad die als uitvalsbasis voor de videoredactie kunnen fungeren.

 

Inmiddels zijn er ook nauwe contacten met de regionale televisiezender RTV Utrecht. Het is de bedoeling tijdens en rond het evenement zoveel mogelijk te profiteren van mogelijkheden om samen te werken of elkaar te versterken.

 

 


Geplaatst op 14 februari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.