Stad Amersfoort organiseert debatten met RTV Utrecht

Inmiddels alweer geruime tijd organiseert de redactie van De Stad Amersfoort, samen met RTV Utrecht en de bibliotheek in Amersfoort, stadsdebatten. Voor de nieuwsorganisaties een andere vorm van journalistiek die past in het streven om de nieuwsconsument op alle mogelijke manieren te bereiken met verdieping bij het nieuws.

De debatten trekken gemiddeld tussen de 50 en de 100 belangstellenden en worden gehouden in de bibliotheek. Meestal in een speciaal daarvoor bedoelde ruimte in de bibliotheek, soms in het aanpalende stadscafé.

De debatten worden voorbeschouwd met artikelen in De Stad Amersfoort en aankondigingen op de sites van RTV Utrecht en de bibliotheek. RTV Utrecht maakt video’s die tijdens de debatten worden vertoond om de onderwerpen in te leiden. Presentator Kees Hoogendijk van RTV Utrecht leidt het debat.

Het debat over mobiliteit in de stad, nu en in de toekomst, trok woensdag 30 oktober om onduidelijke redenen niet zo heel veel belangstelling. Desondanks was het inhoudelijk een levendig debat, waarbij het aanwezige publiek flink van zich liet horen. We ervaren het zelf als een mooie gelegenheid om dichter bij de lezer te komen. Ook past het in het streven om als krant bij te dragen aan het dichten van de kloof tussen bestuurders en burgers.


Geplaatst op 1 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.