Stad Amersfoort start met podcast over lokale politiek

Nieuwsblad De Stad Amersfoort, regionale omroep RTV Utrecht en het platform voor onderzoeksjournalistiek De Stadsbron lanceren een podcast waarin het reilen en zeilen van de Amersfoortse politiek wordt becommentarieerd. De rubriek gaat ‘Stadhuisplein’ heten en de podcast kan onder meer op DeStadAmersfoort.nl beluisterd worden. De eerste aflevering, die zo’n 20 minuten duurt, is deze week ‘online’ gegaan.

 

Het gaat in eerste instantie om een maandelijkse bijeenkomst in Het Eemhuis (de espressobar) waarin een aantal journalisten met elkaar in gesprek gaan over actuele zaken op de politieke agenda. De gesprekken staan onder leiding van Kees Hoogendijk (RTV Utrecht). Andere deelnemers zijn Jeroen de Valk (Stad Amersfoort), John Spijkerman en Eric van der Velden (De Stadsbron) en Dennis van Ommeren (RTV Utrecht).

 

In de eerste gespreksronde stonden de ontwikkelingen rond de westelijke rondweg en de woningbouw centraal op de agenda. Het leverde interessante gesprekken op. Door de deskundigheid van de leden van het journalistenpanel kan de luisteraar meer inzicht krijgen in de beweegredenen van politici.

 

De podcast is een snel aan populariteit winnend kanaal. De samenwerkende partijen in Amersfoort willen onderzoeken of een rubriek als ‘Stadhuisplein’ iets kan toevoegen aan de berichtgeving over de Amersfoortse politiek zoals die nu al bestaat.

 

Op de foto: (v.l.n.r.): Dennis van Ommeren (RTV Utrecht), gespreksleider Kees Hoogendijk (RTV Utrecth), John Spijkerman (De Stadsbron) en Jeroen de Valk (De Stad Amersfoort). spreken over ‘Amersfoortse zaken’.


Geplaatst op 4 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.