Stad Amersfoort verslaat Passion in woord en beeld

WhattsApp vol

Niet minder dan zes verslaggevers van nieuwsblad De Stad Amersfoort gaan het televisiespektakel ‘The Passion’, dat donderdag 24 maart wordt uitgezonden, ‘live’ verslaan. Een ploeg van verslaggevers is de hele dag bezig de voorbereidingen en het evenement zelf op de voet te volgen. De belangstellende lezer kan een en ander via een ‘live-blog’ op de site van minuut tot minuut in de gaten houden.

 

,,Als zo’n evenement je eigen stad aandoet, moet je als krant alles uit de kast halen om je journalistieke taak serieus uit te voeren”, meent Boy Imminck, die het project coõrdineert. Hij stuurt op de dag van het evenement een ploeg verslaggevers (waaronder een aantal stagiaires) aan die in woord en (bewegend) beeld verslag gaan doen van de sfeer en gebeurtenissen in de stad. Het is de bedoeling dat artikeltjes, foto’s en video-verslagen op gezette tijden worden verzameld en gepubliceerd op de site van www.stadamersfoort.nl.

 

,,We zullen ons vooral concentreren op alles om het evenement heen”, licht Imminck toe. ,,En we snappen ook dat de aandacht tijdens de televisie-uitzending niet bij de site van de krant zal zijn. Maar daarvoor en erna willen we vol aan de bak.”

 

Het zenuwcentrum van de operatie is ondergebracht in een pand aan de Geldersestraat, aan de rand van het gebied waar The Passion plaatsvindt. ,,Maar onze verslaggevers kunnen ook terecht in stadscafé De Observant nabij het gemeentehuis”, weet Imminck.

 

De ‘live-blog’ vormt het sluitstuk van maanden waarin in verschillende vormen aandacht werd besteed aan The Passion. Meteen na het bekend worden van Amersfoort als plaats van handeling, startte verslaggever Jeroen van der Veer met het brengen van nieuws en nieuwtjes rond het evenement in de reguliere krant. Daarnaast werkte de redactie aan een ‘Passie-magazine’ dat deze week als bijlage bij de krant werd verspreid. Burgemeester Bolsius nam eerder deze week het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst.


Geplaatst op 18 maart 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.