De samenwerkende partijen De Stad Amersfoort (BDUmedia), RTV Utrecht en de bibliotheek in Amersfoort hebben -na een evaluatie besloten de stadsdebatten in Amersfoort over een andere boeg te gooien. ,,Tot nu toe was de gezamenlijke planning leidend, nu willen we meer inspelen op de actualiteit”, licht Daan Bleuel, contentmanager van De Stad Amersfoort, de plannen toe.
De nieuwe benadering leidt al snel tot resultaat. Donderdag 23 januari is er een debat, speciaal gewijd aan de discussie over het wel of niet (geheel) afschaffen van consumentenvuurwerk. Ook in de Keistad leidde de jaarwisseling weer tot hevig discussie over het onderwerp dat ook landelijk sterk in de belangstelling staat.
De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de bibliotheek organiseren al een paar jaar Stadsdebatten in Amersfoort. Dat gebeurde tot nu toe zo’n 3 à 4 keer per jaar, op momenten die per jaar werden gepland. Ook de thema’s werden vaak ruim van tevoren bekend.
In de evaluatie kwam de wens naar voren ‘urgenter’ te zijn. Ook zou het aardig zijn de publieke belangstelling op te krikken. Door sneller aan te sluiten bij actuele zaken die de tongen losmaken, hopen de organisatoren dat te bereiken. Donderdag 23 januari zal moeten blijken of de nieuwe aanpak de gewenste effecten heeft. Aan het onderwerp zal het niet liggen’ dat geeft linksom of rechtsom ‘vuurwerk’!
De Stadsdebatten vinden normaal gesproken plaats in de bibliotheek in Amersfoort aan het Eemplein. De debatten zijn gratis toegankelijk en starten om 20.00 uur.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.