StemWijzer Provinciale Staten

De strijd voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart begint zoetjes aan op stoom te komen. De verwachting is dat er op het scherpst van de snede wordt gestreden, vooral vanwege de milieu-agenda van het kabinet.

 

Lezers vinden het vaak leuk en handig hun politieke voorkeur te toetsen aan de hand van stellingen. Nu het politieke landschap steeds meer versnipperd raakt is een stemhulp geen overbodige luxe.

 

Onder meer de provincie Noord-Holland zet daartoe de StemWijzer van ProDemos, een kenniscentrum voor democratie en rechtsstaat, in. ProDemos heeft hiertoe per provincie 30 relevante en actuele stellingen opgezet.

 

Middels aankondiging in onze papieren kranten, op websites en Facebook bieden de redacties in Noord-Holland het publiek deze extra dienst aan en hopen we natuurlijk het on-line bezoeker verder te verhogen.

 

Voordeel van de samenwerking voor BDUmedia is dat de lezer tijdens het invullen van de StemWijzer niet weggeleid wordt van onze websites. Afdeling ict bouwt de StemWijzer van ProDemos om tot een veilig i-frame (dat is een techniek waarmee delen van een andere website op de eigen website zichtbaar gemaakt kunnen worden). De redacties zullen de StemWijzer in de loop van deze week inzetten voor de edities die verschijnen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland.


Geplaatst op 25 februari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.