Stormachtig sitebezoek tijdens zuidwester

De zwaarste zuidwester van de afgelopen jaren heeft voor een stormloop richting de websites van BDU in Barneveld geleid. Gemeten over de hele dag lag het sitebezoek ruim twee keer zo hoog als normaal.

 

Met het aantrekken van de storm in de ochtend, moesten alle zeilen bijgezet worden. Freelancers trotseerden het barre weer om de redactie te voorzien van alle teksten, foto’s en video’s en op de nieuwsdienst zaten vier collega’s volle bak alles te verwerken voor de websites.

 

Net als met de storm zelf, lag de piek rond het middaguur. Waar er normaal rond de 300 mensen op onze websites zitten, met rond 12.00 uur een piek richting de 500, lag het bezoek gisteren op dat moment boven de 1200. Een absoluut record.

 

In totaal hadden we ruim 83.000 bezoekers die zorgden voor bijna 173.000 pageviews. Die beide cijfers zijn ruim twee keer zo hoog als normaal. Het percentage bezoekers dat via de mobiele telefoon op onze websites kwam lag met 56 procent wel op ongeveer normaal.

 

Ook op videovlak lag het cijfer gisteren ruim twee keer zo hoog als gemiddeld. De video’s zijn bij elkaar ruim 5.600 keer bekeken.

 

Overigens is het totaalbezoek van de websites van gisteren geen record. Precies een jaar geleden, op 16 januari 2017, waren de cijfers met betrekking tot bezoekers en pageviews nog wat hoger. Toen in verband met de vermissing van een meisje.


Geplaatst op 22 januari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.