Subsidie voor De Stad Amersfoort

De Stenen Man. Eén van de bekendste oorlogsmonumenten in Amersfoort (op het terrein van het voormalige Kamp Amersfoort)

Het is een beetje ten ondergegaan in het coronageweld, maar er is ook nog wel goed nieuws te melden. Nieuwsblad de Stad Amersfoort heeft van de gemeente een subsidie toegezegd gekregen voor het vervaardigen van een serie artikelen in het kader van 75 jaar Bevrijding.

Het plan is om de oorlogsmonumenten in de stad -soms heel groot en wijd en zijd bekend, soms inmiddels opgedoekt en ergens opgeslagen- in de schijnwerpers te zetten. Met het verhaal erachter. De artikelen worden gebruikt voor de gedrukte edities, op de site en het is de bedoeling er ook videobeelden aan te koppelen.

Normaal gesproken zou de serie al van start gegaan zijn. Maar de toekenning van de subsidie liet door het losbarsten van de coronacrisis langer op zich wachten dan de bedoeling was. En nu iedereen thuis zit te werken, is het zoeken naar een goede manier om met de beoogde makers goed af te stemmen, zodat we kunnen beginnen. Wordt vervolgd.


Geplaatst op 3 april 2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.