Subsidie voor verdiepende verhalen 'Putten Herdenkt'

Nieuwsblad De Puttenaer ontvangt een subsidie van 5.000 euro van de gemeente Putten voor ,,een journalistieke verdiepingsslag rond Putten Herdenkt”.


Dankzij deze bijdrage publiceert De Puttenaer vanaf deze maand tot en met mei volgend jaar een flink aantal extra interviews en reportages rond de herdenking van de razzia in 1944 en de bevrijding in 1945. Zowel in de krant als online (website en Facebook).


Leidraad voor de invulling van deze extra producties, waarmee Putten Herdenkt bij een groot publiek geregeld aandacht krijgt, is een door redacteur Marieke Michielsen opgestelde redactionele kalender.


,,Op deze manier wil De Puttenaer ‘Het Verhaal van Putten’ over de volle breedte doorvertellen, tastbaar en zichtbaar houden. En daarmee het bewustzijn vergroten dat vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn”, meldt de gemeente in de toewijzingsbrief.


Geplaatst op 6 september 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.