Tip: Volg platformen als 'buurtlink.nl'

Het nieuws ligt op staat, zo luidt een bekend gezegde. Voor wie graag op de hoogte wil zijn van het nieuws uit de eigen straat en wijk is het handig om lokale platformen te volgen op internet en social media. Als eens gehoord van buurtlink.nl. of ‘je bent een …….als’?

 

Voor freelancers zijn sites als buurtlink.nl en Facebookpagina’s als ‘je bent een Alkmaarder/Schagenees/Zaankanter als’ een mooi platform om zich bij aan te melden om zo te kijken wat buurtgenoten te melden hebben. Via de buren, straatgenoten en wijkgenoten blijf je dan op de hoogte van wat er speelt.

 

Berichten op deze platformen kunnen een aanleiding zijn om wat meer informatie in te winnen bij de betrokkenen en te komen tot een artikel voor de krant of website. Natuurlijk vallen er op de genoemde platformen veel berichten te verwachten als ‘mijn kat is kwijt, wil iedereen even opletten’. Maar wanneer een buurman meldt dat er met de storm een boom bij hem in de tuin is gewaaid en de rest van de bomen in de straat ook niet stevig meer in de grond staan, kan dat aanleiding zijn voor een verhaal. Of de buurtgenoot die meldt een actie te starten om het kunstwerk in de wijk te vervangen.


Geplaatst op 31 augustus 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.