Titels 'Oost' nu officieel in nieuwe bv

Logo AH

Sinds 1 juni worden de titels in ‘Oost’ uitgegeven door Achterhoek Nieuws bv, een uitgeverij waarin BDUmedia en Weevers gezamenlijk participeren. De collega’s Henk Klein Holte, Lydia ter Welle, Verona Westera en Erik Spit vertellen welke consequenties deze samenwerking heeft.

De titels Aaltens/Dinxpers Nieuws.nl, Achterhoek Nieuws Winterswijk.nl, Achterhoek Nieuws Berkelland.nl, Achterhoek Nieuws Oost Gelre.nl, Gelderse Post Oude IJsselstreek.nl, Stad Doetinchem.nl, Montferland Nieuws.nl en Rijssens/Hellendoorns Nieuwsblad.nl gaan over naar de nieuwe organisatie. Daar komen de uitgaven van Weevers bij: vijf edities van Contact, de Elna en de Groenlose Gids.

 

,,Wij, de verwerkend redacteuren Verona Westera (op dit moment vanwege zwangerschapsverlof vervangen door Susan Wiendels), Henk Klein Holte, Erik Spit en Lydia ter Welle, gaan met ‘onze’ kranten mee naar Achterhoek Nieuws bv”, vertellen de vier. Dat geldt niet voor Jean Lommen. Hij blijft in dienst van BDUmedia. Jean, al sinds Pasen in de ziekenboeg, is herstellende; het gaat langzaam iets beter met hem. Ook contentmanager Alex Monster gaat niet mee naar de nieuwe organisatie en blijft derhalve volledig in dienst van BDUmedia. Hoofdredacteur Gerwin Nijkamp van Weevers neemt Alex’ contentmanagementtaken over.

 

De overgang heeft voor de correspondenten die werken voor deze titels, voorlopig weinig tot geen gevolgen. De tarieven en de wijze van declareren blijven tot nader order gelijk. Omdat Groenlose Gids en Elna hetzelfde gebied bestrijken als Achterhoek Nieuws Oost Gelre.nl, wordt deze laatste titel uit de markt genomen. De laatste Achterhoek Nieuws Oost Gelre.nl verschijnt op dinsdag 23 juni.

 

Contact-editie Ruurlo, een uitgave van Weevers, wordt ook uit de markt genomen. De laatste editie daarvan verschijnt op 29 juli. Vanaf dan verschijnen er twee edities van Achterhoek Nieuws Berkelland: eentje voor Ruurlo/Borculo en eentje voor Eibergen/Neede. Verder zijn er wat verschuivingen in het verspreidingsgebied van Stad Doetinchem.nl.

 

Gedurende de zomerperiode worden beide organisaties ‘in elkaar geschoven’. Het kantoor verhuist van Doetinchem naar Lichtenvoorde, dus de telefoonnummers wijzigen. Ook de mailadressen veranderen. Daarover worden de correspondenten tijdig ingelicht. Overigens, de mail naar de ‘oude’ mailadressen wordt nog een tijdje automatisch doorgestuurd.

 

Verder wordt er gewerkt aan een huisstijl, die ook gevolgen heeft voor de vormgeving van kranten en websites. Dat wordt allemaal in de loop der tijd doorgevoerd. Het streven is dat alles vorm heeft gekregen op 1 september.

 

Lydia ter Welle: ,,Praktisch gezien betekent dat voor jullie als correspondenten dat je op dezelfde wijze kunt doorwerken. Je kunt op dezelfde manier als voorheen contact opnemen met de redactie om afspraken te maken over artikelen. Ook het insturen van artikelen blijft ongewijzigd: voor sommigen via WebNeo, voor de rest via mail. Het is wel de bedoeling dat correspondenten artikelen gaan aanleveren in Pubble. Dat is het redactiesysteem dat ook wij als redacteuren onder de knie moeten krijgen, want vanaf 1 september moeten wij met dat systeem kranten maken – in plaats van Neo dat de BDU gebruikt.

 

Naar wat we horen van de collega’s in Lichtenvoorde, is het een eenvoudig systeem, simpel onder de knie te krijgen. Het is de bedoeling om een bijeenkomst te beleggen met alle correspondenten, om met elkaar kennis te maken, maar ook om afspraken te maken over de introductie van en instructie voor Pubble. Maar tot het zover is, hopen we dat iedereen op dezelfde betrokken manier blijft doorgaan met werken aan onze kranten. We kunnen immers geen mooie kranten maken zonder jullie hulp.”


Geplaatst op 8 juni 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.