Met korting naar trainingsdag onderzoeksjournalistiek

foto+ribbon_b

Freelancers van BDUmedia kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen aan een trainingsdag voor lokale en regionale journalisten. De verschillende workshops vinden plaats op zaterdag 18 april en zijn een initiatief van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten.

 

De werkgroep Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten viert dit jaar haar eerste lustrum. Evenals in voorgaande jaren organiseert de werkgroep een trainingsdag voor lokale en regionale journalisten.

,,In de afgelopen vier jaar mochten we al topsprekers en -trainers op onze trainingsdag in Utrecht verwelkomen. We noemen een Pieter Klein, Ad van Liempt, Hans Laroes, Hugo Logtenberg, Eric Hennekam. Toppers in hun vak, die graag bereid waren hun kennis met journalisten van lokale en regionale media te delen”, zegt Marga Froon van de vereniging.

 

Ook dit jaar hebben vele bekende en minder bekende vakgenoten hun medewerking toegezegd. Zo vertelt Dimitri Tokmetzis hoe je data verzamelt en datasporen natrekt. IT-onderzoeksjournalist Brenno de Winter licht toe hoe hij omgaat met tegenwerking. Bas van Sluis en Arnoud Bodde delen de geheimen van samenwerking tussen verschillende media. Siem Eikelenboom van het Financieel Dagblad gaat in op fraude en fraude-onderzoek. Froon: ,,En dan delen we nóg een geheim met de aanwezigen: waar vind je geld om goed onderzoek te doen? Mariëtte Wolf, directeur van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, licht een flink deel van de sluier op. Dat is nog maar een deel van de in totaal twaalf interessante workshops die je kunt volgen.”

 

Zij vervolgt: ,,Hands-on-training, informatie waar je echt wat aan hebt, waar je direct mee aan de slag kunt. Dat is wat deze trainingsdag biedt aan lokale en regionale journalisten. Omdat we weten hoe lastig onderzoek kan zijn in een lokale gemeenschap. Omdat we weten dat de tijd, het geld en de middelen beperkt zijn. Daarom willen we kennis aanreiken die de lokale en regionale journalist in staat stelt om met de weinige middelen die hij/zij tot zijn/haar beschikking heeft, tóch net even wat dieper te graven. Net wat meer bloot te leggen. Liefst natuurlijk tot we het naadje van de kous weten.”

 

De trainingsdag wordt gehouden aan de Hogeschool Utrecht, Padualaan 97, Utrecht. De aanvang is om 9.30 uur. De inschrijfbalie opent om 9.00 uur. BDUmedia maakt het mogelijk om de dag tegen gereduceerd tarief bij te wonen. Belangstellenden betalen derhalve 20 euro, inclusief koffie/thee, een lunch en een afsluitende borrel om 17.00 uur. Inschrijven kan via één van de contentmanagers Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl), Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl) en Alex Monster (a.monster@bdu.nl).

Meer informatie op www.vvoj.nl.

 


Geplaatst op 6 maart 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.