TV-redactie de lucht in

bduballon

Een flink aantal BDU-collega’s heeft donderdag 16 juli ‘live’ de tests kunnen volgen die Boy Imminck letterlijk op grote hoogte uitvoerde. Samen met Peter Tijssen (student Hogeschool Utrecht, die momenteel afstudeert bij BDUmedia) probeerde hij een live-videoverbinding op te zetten vanuit een luchtballon. De tests hingen samen met de rol die BDUmedia op verzoek van de organisatie gaat spelen bij de jaarlijkse Ballonfiësta in Barneveld. BDUmedia gaat ‘content’ (filmpjes, foto’s en een eventuele live-registratie) verzorgen voor een aantal reusachtige beeldschermen die op het festivalterrein staan opgesteld.

 

,,We zijn met de BDU-ballon de lucht in gegaan om een drietal tests uit te voeren”, vertelt Imminck. ,,Zo wilden we bijvoorbeeld weten of foto- en videomateriaal via WhatsApp vanuit de lucht zou kunnen worden verstuurd naar de regie op het evenemententerrein. Dat bleek in ieder geval tot een hoogte van 1.300 meter perfect te werken.” Deze werkwijze maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een geselecteerd aantal mensen te vragen beelden over een ballonvaart aan te leveren.

 

De applicatie ‘Periscope’ van Twitter werd ook aan een test onderworpen. ,,Via Periscope kun je live bewegend beeld uitzenden”, licht Imminck toe. ,,Die zijn dan met een vertraging van hooguit een paar seconden door andere te volgen.” Via een chat-module is het tegelijkertijd ook mogelijk met de ‘cameraman’ te communiceren. Ook deze proef verliep naar tevredenheid: ,,De livestream werkte en de beelden waren van een acceptabele kwaliteit”, aldus Imminck.

 

De laatste test werd uitgevoerd via de site ‘livestream.com‘. ,,Die applicatie maakt het mogelijk live te streamen via een internetverbinding”, weet Imminck. ,,Je krijgt de beelden dan wel met een vertraging van pakweg een halve minuut te zien, maar de kwaliteit is prima.” De werkwijze bleek boven een hoogte van 1.300 meter niet meer te werken.

 

De test had alles te maken met de geplande video-activiteiten van BDUmedia tijdens de aankomende Ballonfiësta in Barneveld (19 augustus tot en met 22 augustus). BDUmedia is door de organisatie gevraagd om tijdens het evenement videocontent te leveren, die wordt uitgezonden op schermen die op het feestterrein staan. ,,Leuk om video’s op de grond te maken, maar als videoredactie willen we ook de lucht in. Letterlijk…”, zegt Imminck.

 

Klik hier voor een gefilmde impressie van de vaart van gisteravond.


Geplaatst op 17 juli 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.