Tweede Zorgspecial

Zorgkrant1

Binnen nu en twee weken krijgen alle lezers van onze kranten de tweede Zorgspecial als bijlage in de brievenbus (Op de foto de cover van de uitgave van vorig jaar). BDUmedia experimenteerde in 2014 met een generieke ‘special’ die in het hele gebied met (nagenoeg) dezelfde inhoud werd verspreid. Daarmee week het concept af van het gebruikelijke uitgangspunt ‘as local as possible’.

 

De inhoud van de eerste special was vooral gericht op de veranderingen die er in de zorg op stapel stonden. De zogeheten ‘transitie’ (vooral overdracht van taken van het Rijk naar gemeenten) moest nog plaatsvinden.

 

Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn de veranderingen voor velen voelbaar geworden. Daarom gaat de tweede editie van de Zorgspecial vooral over de veranderingen en wat ze -ten positieve of ten negatieve- voor betrokkenen hebben betekend.

 

De aanpak wijzigde ook. Freelance-journaliste Jellie Kiefte -oud gemeenteraadslid in Ede en specialiste op het gebied van de zorg- schreef ook dit jaar de artikelen. Zorgbelang Gelderland/Utrecht -een belangenbehartiger voor mensen die zorg nodig hebben- participeerde ook in het project.

 

De special was vorig jaar ook commercieel een succes. het bleek één van de best renderende uitgaven van dat jaar. Hoewel de verkoop dit jaar stroever verliep zijn de verwachtingen voor dit jaar ook rooskleurig. Verkoop verwacht een goede omzet en een prima rendement onderaan de streep.

 

De bijlage wordt in week 45, 46 en 47 bij onze kranten verspreid. De Woudenberger/Scherpenzeelse Krant heeft de primeur op dinsdag 3 november.


Geplaatst op 2 november 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.