Twitternotitie verspreid

twitter-1024x1024

In de nieuwe afspraken over het aanleveren van artikelen en de financiële gevolgen daarvan, is het gebruik van social media integraal onderdeel geworden van de werkwijze van BDU-redacties en hun freelancers. In de gesprekken daarover is gebleken dat een deel van onze medewerkers nog weinig tot niets weet van -met name- Twitter. Toch verwachten we ook van die groep dat ze via dat kanaal met hun lezers gaan communiceren.

 

We zullen die groep niet zelf het wiel laten uitvinden. Daarom verstuurden we onlangs aan iedereen de Twitternotitie (mensen die om wat voor reden dan ook tóch zijn gepasseerd, kunnen via hun Content Manager aangeven alsnog een exemplaar te willen ontvangen).

 

In die notitie staat een aantal uitgangspunten geformuleerd die wij belangrijk vinden voor onze medewerkers.

 

Daarnaast zijn we van harte bereid om mensen die daar behoefte aan hebben individueel of in de vorm van een workshop te begeleiden en op weg te helpen om een echte ‘Tweep’ te worden.

 

Medewerkers die daar behoefte aan hebben kunnen dat kenbaar maken bij de contentmanagers (d.bleuel@bdu.nl, a.monster@bdu.nl of w.vonk@bdu.nl.

 

Onverhoopt geen Twitternotitie ontvangen? Meld dat dan ook bij bovenstaande collega’s.


Geplaatst op 17 oktober 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.