Archives

fotocursus

Eén van onze freelance-fotografen, Cees Wouda uit Amersfoort, geeft regelmatig cursussen aan amateur-fotografen die zich willen verdiepen in het beeldbewerkingsprogramma ‘Lightroom’.

 

Cees benaderde de redactie van deze site met de vraag of het een idee was de cursus ook aan BDU-freelancers aan te bieden. ,,Lightroom is veel makkelijker te leren en te gebruiken dan programma’s als Photoshop”, vindt Cees. ,,Tegelijk biedt het uitstekende functionaliteiten voor de meeste fotografen.”

 

Wouda weet dat BDUmedia het zelf fotograferen van de freelancers stimuleert en denkt dat zijn cursus geïnteresseerden een stap verder kan helpen in het proces om de kwaliteit te verbeteren.

 

De cursus omvat zes lessen van twee uur. Dat kost normaal gesproken 115,= euro (inclusief gebruik cursusruimte, koffie, thee én toegang tot bijbehorend lesmateriaal op YouTube). Via de filmpjes kunnen cursisten delen uit de cursus nog eens terugzien. Speciaal voor BDU-freelancers geeft Cees 10% korting op het gangbare tarief. ,,En dat is al héél scherp”, vindt Wouda.

 

Belangstellenden kunnen voor meer informatie of opgave contact opnemen met Cees Wouda: cees.wouda@gmail.com. Meer informatie over de cursus, klik hier.

 

Meer informatie over Cees Wouda op: www.ceeswoudafotografie.nl

 

fien en vriendinnen foto van Rianne van Denderen

BDU-freelancer Fien Vermeulen (zittend, tweede van rechts) won een journalistieke prijs (foto: Rianne van Denderen)

 

 

BDU freelancer Fien Vermeulen, correspondent van het BDU-weekblad De Stad Amersfoort is maandag -tijdens de verkiezing ‘Kei van een Journalist’- bekroond met de titel ‘Journalistiek talent’.

 

Het was de eerste keer dat de gemeente Amersfoort de verkiezing ‘Kei van een journalist’ organiseerde. De hoofdprijs ging naar een journaliste van het Algemeen Dagblad/Amersfoortse Courant (Carla van der Wal), die vanuit Panama verslag deed van de verdwijning van de Amersfoortse meisjes Kris en Lisanne die later dood in de Panamese jungle werden teruggevonden.

 

Fien Vermeulen werd bekroond voor een artikel in De Meanderkrant, een special die BDUmedia maakte in samenwerking met Het Meander Medisch Centrum, ter gelegenheid van de opening van de nieuwbouw. Vermeulen beschreef in het artikel haar persoonlijke strijd tegen kanker en de impact die dat op het leven van een jonge vrouw heeft. De jury toonde zich geraakt door de wijze waarop Vermeulen één en ander beschreef.

 

De jury bestond uit:

  • René van Zanten (voorzitter) – algemeen directeur Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
  • Nina Eikens – redacteur NOS Radio 1 Journaal en NOS Journaal
  • Tijs van den Brink – EO-presentator van onder meer Knevel & Van den Brink
  • Siebe Sietsma – onderzoeksjournalist RTL Nieuws
  • Alex Engbers – hoofdredacteur van de regionale krant de Stentor

 

De gemeente Amersfoort heeft de verkiezing in het leven geroepen om kwalitatief hoogwaardige, lokale journalistieke producties te stimuleren.  De jury koos de winnaars uit een veertigtal inzendingen.

KBA verscheept 002

Het leverde de afgelopen dagen spectaculaire plaatjes op. Met grote kranen, open zeecontainers en indrukwekkende trailers werden de onderdelen van de overtollige geworden rotatiepers opgehaald om te worden verscheept naar Egypte. De koper heeft plannen om de pers aldaar opnieuw in gebruik te nemen.

De ‘oude’ KBA werd overbodig toen BDUprint medio vorig jaar de nieuwe KBA Commander CT in gebruik nam. Toen de nieuwe pers zijn betrouwbaarheid in de praktijk had bewezen, werd de oude uitgeschakeld. Toen zich een koper meldde, werd het indrukwekkende, drie verdiepingen hoge apparaat in delen uit elkaar genomen, in afwachting van verscheping. Dat moment was vorige week gekomen.

Inmiddels is de operatie afgerond. Tijdens de serie medewerkersbijeenkomsten hebben de meeste bezoekers de oude pers nog kunnen zien staan. De deelnemers aan de laatste bijeenkomst (voornamelijk uit Barneveld) hadden pech; er stonden nog slechts een paar onderdelen te wachten op transport.

BDUprint heeft nu twee rotatiepersen in bedrijf. De Commander CT is daarvan de meest geavanceerde. Daarnaast is de nu 7 jaar oude RegioMAN actief. Voor standaardklussen is die pers ook nog uitstekend te gebruiken. De hal waar tot voor kort de ontmantelde en afgevoerde KBA stond, wordt nu als papieropslag in gebruik genomen.

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.