Vacature voor de nieuwsdienst

BDU145

Op de redactie in Barneveld is een vacature ontstaan bij de nieuwsdienst. Wellicht hebben een of meerdere freelancers interesse in de betrekking. Het is dan wel belangrijk om te weten dat het freelancen voor BDUmedia niet gecombineerd mag worden met deze baan bij de nieuwsdienst.

 

Hieronder volgt de tekst van de oproep zoals die ook elders is gepubliceerd.

 

Interne vacature nieuwsdienst

 

Ter versterking van de nieuwsdienst voor lokale nieuwsmedia in Barneveld, zijn wij op zoek naar een

 

VERWERKEND REDACTEUR NIEUWSDIENST (20 uur)

 

Functie-inhoud
De nieuwsdienst volgt het lokale nieuws op de voet en publiceert via de online kanalen van een groot aantal nieuwsmerken van BDUmedia in Midden-Nederland. Dat gebied loopt van Wezep tot Driebergen, van Amersfoort tot Ede, van Wageningen tot Harderwijk, van Veenendaal tot Nijkerk. Als verwerkend redacteur ga je met het nieuws aan de slag dat via verschillende kanalen bij de redactie binnenkomt. Deze content controleer en toets je aan de journalistieke beginselen en je gaat waar nodig op zoek naar aanvullende informatie. Vervolgens publiceer je via één of meer geschikte kanalen (website, sociale media).

 

Functie-eisen
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting journalistiek, communicatie of mediamanagement. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor tekst, taal en beeld, en je bent stressbestendig, nauwkeurig en proactief. Sociale media hebben geen geheimen voor je en het (afwisselend met collega’s) werken buiten kantoortijden en in het weekend zie je als een vanzelfsprekendheid. Daarnaast ben je woonachtig in, en heb je kennis van, het gebied. Ervaring in internetjournalistiek en het beroepsmatig inzetten van sociale media is een pré.

 

Solliciteren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sander van Snippenberg, 06-52690168. Wij zien een nieuwe collega bij voorkeur op of rond 1 december 2016 starten. Mail daarom zo snel mogelijk je sollicitatie met motivatie en cv naar werken@bdu.nl, ter attentie van Sander van Snippenberg.


Geplaatst op 21 oktober 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.