Veel belangstelling voor Mediadebat van 50-jarige Leusder Krant

Het Mediadebat, dat de jubilerende Leusder Krant maandag 18 november organiseerde, trok zo’n 90 belangstellenden naar het gemeentehuis van Leusden. Een aantal dat de organisatie in positieve zin verraste.

Bovendien viel er een aantal opvallende conclusies te trekken. Bijvoorbeeld dat een groot deel van de aanwezigen (naar schatting 80%) positief reageerde op de stelling ‘Ik reken m’n brood af, dus ik betaal ook voor mijn nieuws’.

Van de aanwezige politici (zo’n 20 in getal) reageerde een slordige 75% positief op de suggestie dat de overheid financieel zou moeten willen bijdragen om het voortbestaan van kritische journalistiek te garanderen.

Het debat werd onder anderen bijgewoond door Piet Bakker, die als lector was verbonden aan de Hogeschool Utrecht (en deskundig op het gebied van de vaderlandse journalistiek). Gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht kondigde een onderzoek naar de journalistieke infrastructuur aan.

Heiko Imelman, directeur-uitgever van BDUmedia gaf zijn visie op de lokale journalistiek van de toekomst. Burgemeester Gerolf Bouwmeester gaf aan betrokken te zijn bij het wel en wee van de lokale pers en bepleitte samenwerking tussen journalistieke partijen.

In de Leusder Krant blikte de redactie uitgebreid terug op het evenement in het kader van het 50-jarig bestaan van de krant.


Geplaatst op 29 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.