Veertien finaleweken Ede en Veenendaal

De Van Gent Finaleweken 2018 zijn ten einde. Het sportproject van Ede Stad (achtste editie) en Veenendaalse Krant (tiende editie) draaide dit jaar liefst veertien weken, een record.

 

Tijdens deze weken worden lokale sportfinales op de voet gevolgd door een team van verslaggevers, fotografen en cameramensen. Zij publiceren zo snel mogelijk na een finale op de websites van de titels en in de papieren editie. Autobedrijf Toyota Van Gent uit Ede en Veenendaal is al sinds jaar en dag hoofdsponsor. Daardoor kan de redactie tijdens de Finaleweken alles uit de kast trekken.

 

Dit jaar waren er onder meer een landskampioenschap bij het waterpolo, een Houdini-act bij het korfbal, een kampioenschap en degradatie bij het voetbal, een promotie bij het zaalvoetbal en een promotie bij het hockey. Maar er was nog veel meer. Kijk hiervoor in de dossiers van Ede Stad Finaleweken en Veenendaalse Krant Finaleweken.

 

Naast de tientallen verslagen en Finaleweken-foto’s worden ook video’s gemaakt van de beslissingsduels. Dit jaar waren dat er 27 in veertien weken. De kijkcijfers waren uitstekend, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2017.

 

Dit jaar werkten freelancers Jeroen van der Veer, Eip Janssen, Wim van Kessel, Michel Keulstra, Ted Walker, Theo Beumer, Peter Tijssen, Boudewijn van de Velde, Luuk Potgieter, Marc Satijn en Danny van der Linden mee aan de Finaleweken. ,,Wij bedanken hen voor de grote inzet, soms zelfs tot diep in de nacht”, aldus coördinatoren Boy Imminck en Sander van Snippenberg.

Foto: Ted Walker/Ede Stad.nl


Geplaatst op 11 juni 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.