Verandering rond VAR-verklaring

belasting
Rond de zelfstandigheid van freelancers is veel te doen. Zij moeten steeds meer en beter hun zelfstandigheid kunnen aantonen. Binnen de uitgeverijsector is sprake van een convenant met de belastingdienst. Ook dit convenant staat ter discussie. Tot welke conclusie dit zal leiden is echt nog niet te zeggen. In elk geval is voor degenen die dit jaar en/of naar verwachting in 2015 € 8.400 of meer declareren en/of gebruik maken van de VAR-verklaring het van belang de media en de site van de belastingdienst de komende tijd goed in de gaten te houden. Op afzienbare termijn wordt namelijk de wet Beschikking geen loonheffingen (BGL) ingevoerd. Ten aanzien van huidige en nieuwe VAR-verklaringen geldt een overgangsmaatregel. Meer hierover lees je op: www.belastingdienst.nl > zakelijk > ondernemen > onderneming starten > voordat u start: goed oriënteren > ondernemer voor inkomstenbelasting > Verklaring arbeidsrelatie (VAR) > Komende nieuwe wet- en regelgeving in 2015: overgangsregeling. Ook adviseren wij je de website van de Tweede Kamer in de gaten te houden voor de stand van zaken van het wetgevingsproces.
Om dit artikel en andere relevante regelingen voor freelance medewerkers te lezen, klik hier.

Geplaatst op 4 december 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.