Verdere uitrol Webneo voor freelancers

Webneo

Een grote groep freelancers van BDUmedia werkt al langere tijd met het redactiesysteem Webneo. Om uiteenlopende redenen maakt een aantal andere freelancers hier nog geen gebruik van. Zij leveren tekst en foto’s aan per mail. De contentmanagers willen proberen ook deze collega’s op korte termijn ‘over te zetten’ op Webneo. Dat kan naar keuze via een instructie thuis of op kantoor bij de BDU. De contentmanager benadert de freelancer voor een afspraak.

 

Voor degenen die dat nog niet weten: met Webneo kunnen freelancers via een website inloggen in het BDU-redactiesysteem en vervolgens tekst en foto(‘s) rechtstreeks plaatsen op een door de redactie klaargezette pagina.

Via een voorvertoning van een artikel is precies zichtbaar hoeveel tekst je kwijt kunt. De tekstlengte wordt vooraf door de redactie afgesproken met de freelancer. Uploaden van foto’s is ook mogelijk via Webneo. Kopiëren van teksten vanuit ‘Word’ naar Webneo (knippen/plakken) is geen probleem, mocht je dat prettiger vinden.

De voordelen van Webneo zijn duidelijk: de freelancer werkt rechtstreeks op de pagina en ziet direct wat de mogelijkheden zijn. En de redactie hoeft teksten en foto’s niet meer via mail te importeren in het systeem.

 

Voor vragen over Webneo kun je terecht bij contentmanagers Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl), Alex Monster (a.monster@bdu.nl) en Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl).


Geplaatst op 9 november 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.