Verdubbeling websiteverkeer tijdens marathon

teammarathon

Het BDU video &nieuwsdienstteam heeft zondag urenlang live verslag gedaan van de Marathon van Amersfoort. Het was het tweede jaar op rij dat dit gebeurde. ,,Deze keer zonden we uit op een scherm van zestig vierkante meter”, vertelt Boy Imminck. Hij coördineerde namens de nieuwsdienst alle activiteiten.

 
Het weer zat gelukkig mee, al was het wel snikheet. Vanaf 06.00 uur was op De Stad Amersfoort.nl een nieuwsverslag te lezen. Dit verslag werd constant bijgewerkt zodat lezers altijd het laatste nieuws tot zich konden nemen via de website.

 
Het BDU-videoteam registreerde de marathon met twee live-camera´s (eentje meer dan vorig jaar) en ook liep stagiaire Chanda met een GoPro-camera de 5 kilometer. Op deze manier kregen de volgers vanuit de marathon op diverse locaties livebeelden.
 

Kijkers en lezers konden ook weer Whatsappfoto’s insturen, zodat we ze direct op het scherm konden laten zien en vervolgens konden opslaan in het foto-album op onze site. Imminck: ,,In totaal zijn er bijna 100 foto’s gedeeld door meer dan 65 verschillende mensen. De bezoekers van de marathon wisten ons online ook te vinden. Het aantal bezoekers van de website verdubbelde ruim tijdens de marathon.”


Een mooie videosamenvatting van de dag is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=0I-s3KuJRjY&feature=youtu.be


Geplaatst op 6 juni 2016

 

2 thoughts on “Verdubbeling websiteverkeer tijdens marathon

    1. BDUFreelancer

      Dank voor de reactie, Peter. Op een normale zondag heeft De Stad Amersfoort.nl ongeveer 1000 unieke bezoekers. Nu lag dat aantal op ruim 2500.

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.