Versterking voor online-nieuwsdienst

BDUredactienieuwsdienst

De online nieuwsdienst van BDUmedia heeft sinds vorige week versterking. Er zijn vier studenten aangenomen die op oproepbasis inzetbaar zijn. In principe hebben de geselecteerde kandidaten allemaal een vast dagdeel in de week, maar dit kan eventueel uitgebreid worden in tijden van ziekte of vakantie.

 

De online nieuwsdienst is binnen BDUmedia vooral belast met de actuele berichtgeving via onze nieuwssites. Begin dit jaar is besloten binnen het ‘contenthuis’ (de redactie) niet alleen prioriteit te geven aan het persklaar maken van onze kranten, maar ook aan de 24/7 berichtgeving via de sites. Daarom is besloten die twee disciplines uit elkaar te halen.

 

De komende weken (en maanden) zullen in het teken staan van wennen en leren. Tegelijk is het een mooi opleidingstraject waarin de studenten praktijkervaring kunnen opdoen. Voor de nieuwsdienst is deze versterking zeer welkom.

 

Deze week zijn Vincent Lengkeek en Martijn Bergman begonnen, over vier weken start ook Jolande Bras en in juli begint Sanne Koudijs.


Geplaatst op 27 mei 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.