Video-experiment tijdens marathon Amersfoort

Marathon foto

(foto: Harrie Prins)

 

BDUmedia grijpt het mediapartnerschap met de organisatie van de marathon in Amersfoort aan om de eigen promotie over een geheel andere boeg te gooien. Een enorm beeldscherm moet de aandacht op de uitgever van het nieuwsblad De Stad Amersfoort vestigen met filmpjes, foto’s en mogelijk zelfs een ‘live-stream’!

 

Eén en ander komt tot stand in samenwerking met het Hoevelakense bedrijf Van Deuveren Traffic, dat onder meer TV-karren exploiteert. De karren zijn bij veel weggebruikers bekend vanwege de informatie die bijvoorbeeld tijdens wegwerkzaamheden via dat kanaal wordt gedeeld.

 

De TV-kar van BDUmedia wordt geplaatst in de nabijheid van start en finish van het Amersfoortse loopevenement dat zondag 7 juni plaatsvindt. Het nieuwe Eemplein neemt een centrale plaats in bij de marathon. Het 16 m2 grote beeldscherm wordt aan de overzijde van de Eem geplaatst, waardoor vanuit vrijwel elke positie in de nabijheid de zichtbaarheid maximaal is.

 

BDU-collega Boy Imminck gaat -samen met de stagiaires Boudewijn van de Velde, Luuk Potgieter en Peter Tijssen- het experiment in goede banen leiden. Imminck: ,,Boudewijn en Luuk gaan gedurende het loopfestijn op pad om gefilmde impressies te maken. Peter en ik gaan die bijdragen technisch verwerken en uitzenden. Dat wordt een enorme uitdaging!”

 

Via Whatsapp zullen bezoekers van het evenement worden uitgedaagd om actuele filmbeelden en foto’s naar de regie te sturen. Het is de bedoeling die ter plekke te bewerken en uit te zenden.

Daarnaast zullen op het beeldscherm video’s van sponsors en promotiemateriaal  van BDUmedia, c.q. De Stad Amersfoort te zien zijn. Al het materiaal zal ook via de site van www.stadamersfoort.nl te zien zijn.

 

Imminck stipt ook nog een andere ambitie aan. ,,Als het lukt -en dat is nog maar zéér de vraag- gaan we zelfs proberen te ‘live-streamen’. Dat wil zeggen live beelden via het beeldscherm uitzenden. Maar het is echt een sprong in het diepe. Dus de praktijk zal moeten uitwijzen wat er wel of niet haalbaar is.”

 

Met het experiment wil BDUmedia de eigen ‘marketing’ over een andere boeg gooien. ,,Tot nu toe hingen we een banier op bij zo’n evenement”, zegt Imminck. ,,Maar we willen graag laten zien dat we bewegend beeld ook serieus gaan nemen als informatiekanaal. Dit is echt uniek in de geschiedenis van BDU!”

 

Tegenvaller rond de marathon was de deelname van een BDU-team. Fotografe Rianne van Denderen en correspondente Fien Vermeulen meldden zich namens De Stad Amersfoort om zich via een speciale trainingsstage voor te bereiden op deelname. Door een blessure van Fien moest het tweetal de voorbereidingen voortijdig staken. Overigens zal een aantal BDU-medewerkers, waaronder de redacteuren Paul Nolens en André van de Velde, zich van een sportieve kant laten zien tijdens het evenement.


Geplaatst op 29 mei 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.