Video Kerstboodschap voor BDU midden

Beeld uit de kerstvideo van 'Midden 1'.

 

De freelancers in de regio ‘Midden 1’ zijn dezer dagen verblijd met een eigentijdse Kerstboodschap van de redactie. Onder leiding van collega Boy Imminck kregen de medewerkers van Ede Stad, Veenendaalse Krant, Hoog & Laag, De Woudenberger, de Scherpenzeelse Krant en De Kaap/Stichtse Courant een e-mail met een video.

 

BDUmedia koestert al jaren de wens om lokaal nieuws óók in de vorm van bewegend beeld te brengen. Na verschillende eerdere experimenten, is Boy Imminck belast met de opdracht om met name in Ede een nieuwe test te starten. Met behulp van stagiaires -die het werken met camera’s combineren met journalistieke arbeid (zogenaamde ‘camjo’s)- worden wekelijks nieuwsitems gemaakt die via de site van Ede Stad worden getoond.

 

Als een aardigheidje besloot het videoteam -samen met de redactie van ‘Midden 1’- de traditionele kerstwens per e-mail ‘op te leuken’ met een filmpje. Uit de reacties bleek dat de correspondenten het een erg leuke geste vonden. En zij niet alleen; ook de redactie van deze site vond het resultaat zo bijzonder dat we het jullie niet willen onthouden. Het filmpje kan hier worden bekeken.

 

Op dit moment wordt nog bekeken of het filmpje -met wat aanpassingen- ook geschikt gemaakt kan worden voor de rest van het verspreidingsgebied van BDUmedia. In ieder geval wenst de redactie van deze site iedereen nog op een ouderwetse, maar daarom niet minder gemeende manier, fijne feestdagen en een mooi 2015!


Geplaatst op 17 december 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.