Videosucces tijdens Van Gent Finaleweken

DOVO-odin

(foto: Peter van Veen)

 

Een videoverslag van de voetbalwedstrijd DOVO – Odin (klik hier), die dinsdag 26 mei werd gespeeld, heeft voor BDU-begrippen forse bezoekersaantallen genoteerd. ,,De teller staat inmiddels op meer dan 3.000 views. De best bekeken video van dit jaar noteerde tot nu toe ruim 1.900 kijkers”, aldus een trotse Boy Imminck die het Finalewekenproject vanuit de redactie begeleidt.

 

Het filmpje viel zodanig op dat delen ervan vrijdagavond in het televisieprogramma VI op RTL7 werden vertoond. Degenen die weten dat Hans Kraay -regelmatig te gast in het programma- óók trainer is van het Veenendaalse DOVO, zal dat minder verbazen.

 

Overigens was de prestatie er niet minder opvallend door. Het ging om een wedstrijd  in de nacompetitie van de Hoofdklasse, waarbij promotie naar de Top-klasse op het spel stond. DOVO verloor de eerste wedstrijd van Achilles Veen en moest tegen Odin dat zelf al won van ‘Veen’. Daardoor moesten de Veenendalers met minimaal drie doelpunten verschil winnen om als eerste te eindigen. De spectaculaire wedstrijd eindigde in een eclatante 8-0 overwinning voor DOVO.

 

De Veenendaalse Krant en Ede Stad draaien al geruime tijd het zogenoemde ‘Finaleweken’-project. Daarin is het traditie geworden om multi-mediaal (via social media, site, krant en video) verslag te doen van spannende ontknopingen in verschillende sportcompetities. Ploegen die moeten knokken voor lijfsbehoud of promotie, dan wel kampioenschappen worden in de laatste weken op de voet gevolgd.

 

Het maken van video’s is vanaf de start onlosmakelijk verbonden met de redactionele werkwijze. De belangstelling ervoor neemt nog steeds toe, met deze video als voorlopig hoogtepunt.

 

Mede door het succes van de video’s tijdens de Finaleweken is het de ambitie van BDUmedia om meer gebruik te gaan maken van bewegend beeld als communicatiekanaal met de lezer.


Geplaatst op 29 mei 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.