Vierde Zorgkrant verspreid

Voor de vierde keer in successie heeft BDUmedia de Zorgkrant uitgebracht als bijlage bij de merken in het voormalige kerngebied. In de Zorgkrant wordt dit keer specifiek aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Freelance-journaliste en zorgdeskundige Jellie Kiefte schreef ook voor deze editie de verhalen. Daarin kwamen ‘Bekende Nederlanders’ als Jacobine Geel, Onno Hoes en oud-schaatser Carl Verheijen aan het woord over allerlei thema’s in de GGZ.

 

BDUmedia startte vier jaar geleden met de Zorgkrant, mede naar aanleiding van de enorme veranderingen die het vorige kabinet in gang zette. De naweeën van die ‘zorgtransitie’ zijn nog steeds voelbaar en soms pijnlijk.

 

De Zorgkrant is een voorbeeld van een ‘special’ die adverteerders kwalitatief hoogwaardige, themagerichte aandacht en een grotere verspreiding biedt. BDU hoopt daarmee ook nieuwe adverteerdersdoelgroepen aan te boren. De eerste indruk is dat ook de vierde editie goed in die opzet is geslaagd. Binnen het ‘oude’ kerngebied van BDUmedia is de krant in vier edities ‘verkocht’. Zelfde inhoud, andere adverteerders. In het ‘nieuwe’ BDU-gebied (Haarlemmermeer en omgeving en Noord-Holland) gebruiken de collega’s daar de beschikbare ‘content’ om in korte tijd aanvullende omzet te genereren.

 

De krant kwam mede in samenwerking met ‘Zorgbelang’ tot stand. ‘Zorgbelang’ (een belangenbehartiger voor zorggebruikers) wordt in de keuze voor het thema betrokken. De onafhankelijke redactie maakt uiteindelijk de inhoudelijke keuzes.


Geplaatst op 17 november 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.