De eerste editie van het evenement Hart & Ziel Live kon dinsdagavond op veel belangstelling rekenen. De grote zaal van het Barneveldse Schaffelaartheater zat vol met abonnees van de Barneveldse Krant.nl en andere belangstellenden.
De avond in het theater werd gepresenteerd door Erik Roest, Hans-Lukas Zuurman en Martin Boon. Roest en Zuurman maken deel uit van de redactie van de Barneveldse Krant, Boon schrijft wekelijks artikelen voor het katern Hart & Ziel. ,,In Hart & Ziel besteden we elke vrijdag aandacht aan thema’s als geloof, inspiratie, zingeving en passie” , vertelt Roest. ,,Die elementen lieten we ook terugkomen in de ‘live’ versie van ons katern. Het werd een avond vol diepgang en inhoud, maar er zaten ook voldoende luchtige elementen in.”
Het publiek kreeg een afwisselende avond voorgeschoteld met interviews, muziek en een sketch. Er stonden diverse gesprekken op het programma. ‘Is er leven na de dood?’ Deze prikkelende vraag werd voorgelegd aan Céline Blom (voorzitter van de lokale politieke partij Pro ’98), Marc Bossenbroek (actief binnen de Hervormde gemeente Barneveld) en Omar Zerkouni (ondernemer en lid van de Marokkaanse vereniging Barneveld).
Dirigent Peter Overduin legde uit waarom hij het belangrijk vindt dat ‘zijn’ snelgroeiende koor Choir4Hope (140 leden uit Barneveld en omgeving) zingt voor de bestrijding van kanker. De muzikanten Rozemarijn Ploos van Amstel (op de foto in gesprek met Martin Boon) en Loek Goede gaven een toelichting op de boodschap in hun songteksten en kunstenaar en ontwerper Joost van Veldhuizen legde uit hoe hij religie een plek geeft in zijn ontwerpen. Het publiek mocht zelf aan de slag tijdens de Barneveldse Bijbelquiz, waarbij de bijbelkennis van de aanwezigen op een ludieke manier werd getest. Ook de komische noot werd niet vergeten. Samen met de Voorthuizense komiek Cor Wiesnekker verzorgde Erik Roest een sketch.
Klik hier voor een gefilmde impressie van de avond. In het filmpje is een vraaggesprekje en een lied van het koor te zien.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.