Vrijkaarten voor Golden Years of Dutch Pop Music (Nijkerk)

De jaren zestig leverden de allereerste Nederlandse pophits op. Deze muziek uit de sixties wordt geëerd tijdens The Golden Years of Dutch Pop Music, een gala dat zondagavond 29 april plaats vindt in Hart van Holland in Nijkerk. Johan Derksen is de presentator. Voor BDU-freelancers is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar!

 

Derksen, de besnorde BN’er heeft net een tour achter de rug met de titel ‘Pioniers van de Nederpop’, waarbij hij 160 schouwburgen bezocht. ,,Dat was blijkbaar een gat in de markt, want het zat overal vol. Iemand van de platenfirma Universal Music zag dat dit mooi aansluit bij de cd-serie The Golden Years of Dutch Pop Music. Daarom organiseert hij nu een soort gala, met als basis wat wij deden, aangevuld met artiesten van Universal.”

 

Het kernteam van het muziekgala in Nijkerk bestaat uit de band The Clarks met als zangers Rudy Bennett (The Motions), Theo van Es (The Shoes), Erwin Java (Cuby & The Blizzards), Michel van Dijk (Alquin, Ekseption, Brainbox) en Johnny Kendall. Voor deze gelegenheid betreden nog drie levende legendes het podium: George Baker, Peter Koelewijn en als special guest de Britse nozem Dave Berry. Derksen: ,,’Little Green Bag’ van Baker behoort tot de beste Nederpopliedjes ooit, al was het niet helemaal mijn smaak wat hij daarna maakte.´´

 

Derksen praat de avond uit de losse pols aan elkaar. Hij vindt dat geen kunst, omdat hij met de muziek opgroeide. ,,Ik doe dat niet als gladde presentator, maar zoals ik ben, met hier en daar een sneer. Dat werkt heel goed, want mensen kennen me van dat ordinaire talkshowtje op de tv en dat schept een verwachtingspatroon. Voor mij is het een nostalgisch feest der herkenning. Theo van Es zingt ‘Na na na’ en ‘Osaka’. Rudy Bennett zingt ‘Wasted words’. Het is wat voorspelbaar, maar daar komen de mensen voor. Dus weet ik ook zeker dat Dave Berry ‘This strange effect’ zal zingen, want als hij dat niet doet, gaan bezoekers teleurgesteld naar huis.”

 

Voor freelancers is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar (maximaal twee per persoon). Belangstellenden kunnen een mail sturen naar contentmanager Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl). Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht of je wel of niet tot de gelukkigen behoort.

Normale kaarten mét BDU-korting zijn verkrijgbaar via de website www.ticketmaster.nl (10 euro korting via code BDU2018). The Golden Years of Dutch Pop Music begint zondag 29 april om 20.00 uur, deuren open vanaf 18.30 uur. Evenementencentrum Hart van Holland, Berencamperweg 12 in Nijkerk. Meer informatie via de site www.goldenyearsofdutchpopmusic.nl.

 

Foto Johan Derksen: Tom Bode.


Geplaatst op 2 maart 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.