Vrijkaarten voor optredens Amersfoort Jazzfestival

Na de indrukwekkende viering van Koningsdag, bruist Amersfoort eind mei opnieuw van de activiteiten. Voor het jaarlijkse jazz-festival, dat dit jaar van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei op verschillende locaties in de stad wordt gehouden, heeft BDUmedia voor een tweetal optredens vrijkaarten beschikbaar.

 

Bijvoorbeeld voor een voorstelling in De Flint op vrijdagavond (24 mei), The Crooners Nightclub.  ‘Crooners Night Club’ vertelt het verhaal over de opkomst van legendarische crooners als Frank Sinatra, Tommy Dorsey, Paul Whiteman en King Pleasure, die mede door de introductie van ‘live’ radio wereld beroemd werden. Het publiek is onderdeel van ‘live’ opnames in een club in Las Vegas, waar ervaren zanger en entertainer (Jeffrey Spalburg) moeite heeft met de gladde, jonge, charmante, Italiaanse zanger (Thom Hoorweg) die als nieuw talent alle aandacht op de radio krijgt.

 

Een muziektheatervoorstelling met veel bekende swing classics vertolkt door het Round Midnight Orchestra met beide zangers die intussen elkaar op humoristische wijze de maat proberen te nemen. Het orkest is het puikje van de Nederlandse Jazz, gecombineerd met de beste spelers van de Next Generation of Dutch Jazz.

 

Ook zijn er kaarten voor de Jazz Heritage Walks.  Op de zaterdag van het festival Rabobank Amersfoort Jazz (25 mei) worden de historische plekken van de stad ingebed in luisterrijke stadswandelingen onder de noemer Amersfoort Jazz Heritage Walks. Deelnemers zijn welkom bij het Amersfoort Jazz Heritage Walks openingsconcert van National Artist in Residence Jasper van ‘t Hof met talent Kika Sprangers en zangeres Izaline Calister in de imposante Sint Joriskerk, van 12:00 tot 13:00 uur.

 

Aansluitend aan dit concert verzamelen de deelnemers bij de Observant, waar zij onthaald worden met koffie/thee en jazz van vinyl door DJ Play It Again Sem. Vandaar gaan de diverse Amersfoort Jazz Heritage Walks van start. Onder leiding van bevlogen gidsen van het Gilde Amersfoort worden de deelnemende groepen langs de bijzondere historische locaties van Amersfoort gevoerd.

 

Elke stadswandeling wordt besloten met een mini-concert, zorgvuldig geprogrammeerd in de sfeer van de bereikte locatie. Het betreft (semi-)akoestische concerten in kleine bezetting, door World Jazzartiesten uit binnen- en buitenland. De concerten duren 30 minuten en beginnen om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Voor de deelnemers van de Amersfoort Jazz Heritage Walks zijn zitplaatsen gereserveerd bij de concerten. Alle concerten zijn ook (gratis) toegankelijk voor het festival publiek.

 

Na afloop van de wandelingen speelt het Maarten Hogenhuis Trio in Stadscafé de Observant (vanaf 16:30 uur). Belangstellenden voor vrijkaarten kunnen contact opnemen met Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl) of het directiesecretariaat (directie.secretariaat@bdu.nl)

 

Bij de foto: Thom Hoorweg is één van de hoofdrolspelers in ‘The Crooners Nightclub’. (foto: Marcel Boshuizen)


Geplaatst op 3 mei 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.