WebNEO tijdelijk uit de lucht

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart, van middernacht tot 12.00 uur ‘s middags, is WebNEO hoogstwaarschijnlijk niet te gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat het redactioneel verwerkingssysteem (NEO) die nacht naar ‘de cloud’ wordt gebracht. Overigens is het nog niet zeker of één en ander daadwerkelijk op dat moment gaat gebeuren. Pas donderdag 2 maart (aanstaande donderdag) is daarover definitief uitsluitsel te verwachten.

 

BDU is bezig cruciale automatiseringsprocessen naar ‘de cloud’ te brengen. Feitelijk betekent dat dat programmatuur en digitale data niet langer op servers in het bedrijf zijn gestationeerd, maar op servers van gespecialiseerde bedrijven daarbuiten. Dat kan theoretisch overal ter wereld zijn.

 

Dat heeft als voordeel dat BDU niet langer zelf verantwoordelijk is voor de opslag van de eigen gegevens en de zorg daarvoor. Bovendien wordt de opslagcapaciteit sterk vergroot. En dat is handig voor een uitgever die wekelijks kranten maakt, nieuwssites in de lucht houdt en tijdschriften publiceert.

 

,,Zoals de zaken er nu voorstaan zal op zaterdag 4 maart de overgang van NEO naar de AWS-omgeving (Amazon Web Services) oftewel ‘de cloud’ plaatsvinden”, zegt Gerard Brom, applicatiebeheerder van NEO binnen BDU. ,,Dat betekent dat de NEO-database en aanverwante systemen vanaf vrijdagnacht 00.00 uur tot zaterdagmorgen rond 12.00 uur (exacte planning wordt nog bekend gemaakt) niet beschikbaar zijn voor productie.”

 

Brom: ,,Ik kan op dit moment geen definitief ‘ja’ geven. Dat heeft te maken met de acceptatietesten die vanaf vandaag gaan plaatsvinden. Op donderdag 2 maart wordt hierover uitsluitsel gegeven.”


Geplaatst op 24 februari 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.