Websites in cluster Hoofddorp worden steeds populairder

Voor krantenmakers is het best lastig een goede website te maken. Maar het is anno 2019 wel noodzakelijk om een goede lokale site te hebben als krant. In Hoofddorp maken we mooie kranten, maar ook de websites worden steeds populairder.

 

Om meer bezoekers te trekken naar de websites, is in Hoofddorp een zogenaamde ‘nieuwsdienst’ opgericht. Twee redacteuren (Alex Stolwijk en Marielle Tukker) houden zich alleen bezig met de sites en zijn continu op zoek naar interessante lokale content. Ook zijn ze volop bezig om lokale filmpjes te plaatsen, want daar zijn onze lezers dol op. De andere redacteuren ondersteunen dat.

 

Het harde werken werpt volop vruchten af. Het aantal unieke bezoekers stijgt elke week. Naast de filmpjes zijn vooral lokale zaken die ook landelijk nieuws zijn het meest populair. Zo krijgen we veel bezoek op artikelen over een YouTuber die in Nieuw-Vennep is komen wonen, deelnemers aan populaire televisieprogramma’s, en de schorsing van een Hoofddorpse leraar vanwege een ‘Mohammed-belediging’. Filmpjes van het verplaatsen van een vliegtuig over de A9 en de laatste rit van tram 51 in Amstelveen doen het ook goed.

 

Uiteraard willen we meer bezoek, dus blijven we op zoek naar interessante content. Freelancers kunnen helpen door de redactie te wijzen op bruikbare filmpjes en links. Vergeet ook niet altijd aan een geïnterviewde te vragen of hij/zij het artikel ook wil delen op de eigen (Facebook)-pagina. Alle beetjes helpen.

 

 


Geplaatst op 15 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.