Werking Wet DBA voor freelancers verlengd tot 2021

Het wil nog niet lukken met de vervanging van de Wet DBA. De Wet DBA bevat regelgeving die schijnzelfstandigheid van zzp’ers moet tegengaan. Het knelpunt zit in de manier waarop zelfstandigen met een laag tarief beschermd moeten worden. De invulling die minister Koolmees voor ogen heeft, lijkt in strijd te zijn met Europese wetgeving. Dat betekent, zo schrijft de minister aan de Tweede Kamer, dat de invoering van de wet voorlopig moet worden doorgeschoven naar 2021, in plaats van de doeldatum 1 januari 2020.

 

Op bepaalde punten is wel vooruitgang geboekt. Zo wordt per 1 januari 2019 het criterium ‘gezag’ uit het arbeidsrecht verduidelijkt, door middel van een bijlage bij het Handboek Loonheffingen.

 

De branchevereniging waar BDU lid van is, adviseert haar leden vooralsnog de door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst te blijven gebruiken. BDU neemt dit advies over.


Geplaatst op 25 januari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.