Modelovereenkomsten vervangen VAR

belasting

De Eerste Kamer heeft dinsdag 2 februari het wetsvoorstel Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) aangenomen. De VAR-verklaring wordt daarom per 1 mei 2016 vervangen door modelovereenkomsten.

 

Op 1 mei 2016 treedt de wet officieel in werking, maar opdrachtgevers hebben tot 1 mei 2017 de tijd om volgens het nieuwe systeem te gaan werken. Deze week vindt overleg plaats tussen branchevereniging NUV en de belastingdienst over modelovereenkomsten voor de uitgeefbranche en een nieuw convenant.

 

Zodra meer bekend is over de invoering van de nieuwe wetgeving informeren wij een ieder opnieuw.


Geplaatst op 3 februari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.