De onderdelen FAQ’s en Regelingen op de website voor freelancers zijn geactualiseerd.
Zo is de toelichting op de nut en noodzaak van een VAR-verklaring aangepast aan de huidige situatie. Klik hier en hier om alle wijzigingen te bekijken.
Voor degenen die het niet weten: FAQ’s staat voor Frequently Asked Questions. Ofwel: veelgestelde vragen. In dit onderdeel geven wij antwoord op kwesties als ‘Hoe moet ik declareren?’, ‘Wat is een eigen verklaring?’ en ‘Mag ik mijn bijdragen voor BDUmedia ook verkopen aan andere partijen?’ Laat het weten als je vindt dat een of meerdere vragen met betrekking tot het correspondentschap, niet beantwoord worden.
Binnen het onderdeel ‘Regelingen’ lichten we aspecten toe die te maken hebben met het freelancen in zijn algemeenheid en bij BDUmedia in het bijzonder.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.