Willen lezers betalen voor lokaal nieuws?

Bij WeesperNieuws nemen ze de proef op de som. Het lokale nieuwsblad is een uitgave van Enter Media, een zusterbedrijf van BDUmedia. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen daar met grote belangstelling.

 

Elke dag plaatst het WeesperNieuws twee achtergrondartikelen op haar website. Wie ze wil lezen, moet maandelijks 5,50 euro betalen. De krant hoopt met dit vooralsnog unieke model haar toekomst veilig te stellen in een voor lokale media onzeker tijdperk.

 

Lees hier een artikel over WeesperNieuws Extra op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.


Geplaatst op 3 juni 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.