Workshop ‘Beter fotograferen met je mobiele telefoon’

Een foto versterkt een artikel. Sommige freelancers hebben een camera en maken zelf foto’s, maar het is niet noodzakelijk om een camera te hebben om foto’s voor de krant of de website te maken. In veel gevallen volstaat een mobiele telefoon ook.

 

Op de redactie in Alkmaar wordt dinsdagavond 27 maart een workshop ‘Beter fotograferen met je mobiele telefoon’ gegeven. De workshop duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Er is plaats voor 15 mensen.

Het eerste deel van de workshop bestaat uit theorie. Twee fotografen geven uitleg en tips. Daarna gaat iedereen zelf met de opgedane kennis aan de slag.

 

De workshop is bedoeld voor iedereen die anders wil leren kijken naar het maken van foto’s met een mobiele telefoon. Voor schrijvende freelancers die nog een beetje huiverig zijn om foto’s bij hun eigen artikelen te maken, maar dit wel willen proberen. Voor mensen die al foto’s maken, maar graag nog wat tips krijgen.  

 

Is het dan de bedoeling dat alle foto’s in de krant door de schrijvende freelancers zelf worden gemaakt? Nee, dat zeker niet. Natuurlijk kan BDUmedia niet zonder de vaste fotografen. Toch zijn er foto’s waarvan BDUmedia graag ziet dat de schrijvende freelancers die zelf maken. ,,Die zakelijke klant waar je zelf toch al op gesprek bent bijvoorbeeld. De omgewaaide boom die je op het fietspad ziet liggen of het evenement waar je bent”, verduidelijkt contentmanagers Diana Boerman. ,,Het nieuws ligt tenslotte op straat en de meeste mensen hebben hun mobiele telefoon altijd bij zich.”

 

Je opgeven voor de workshop kan door een mail te sturen aan Diana Boerman (d.boerman@bdu.nl). Dit graag voor vrijdag 16 maart. Vermeld in de mail ook even welke telefoon je hebt.

 


Geplaatst op 9 maart 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.