Workshop online onderzoeksmogelijkheden

logo_geldersarchief

De archiefwereld is door digitale ontwikkelingen de laatste jaren ingrijpend veranderd. De online onderzoeksmogelijkheden zijn legio en steeds meer historische bronnen worden digitaal ontsloten. Om BDU-freelancers inzicht te geven in de digitale archief- en onderzoeksmogelijkheden organiseert het Gelders Archief een workshop op dinsdag 8 september van 14.00 uur tot 15.30 uur.  Deelname is gratis. De workshop vindt plaats in het Gelders Archief, Westervoortsedijk 67-D in Arnhem.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

– Welke digitale archiefontwikkelingen spelen er (Gelders Archief, landelijk) en wat betekent dat voor journalisten en mediamensen (in de toekomst): algemeen directeur  Fred van Kan
– Praktische onderzoeksmogelijkheden in digitale bestanden aan de hand van verschillende websites: Elio Pelzers
– Eventuele vragen

Maximaal tien personen kunnen aan deze workshop deelnemen. Aanmelden kan via een van de contentmanagers Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl), Alex Monster (a.monster@bdu.nl) of Wim Vonk (w.vonk@bdu.nl).

 

 


Geplaatst op 10 juli 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.