Zilveren jubileum voor columnist Els

 

Els van den Hooff (79) uit Culemborg schrijft dit jaar alweer 25 jaar voor de Culemborgse Courant. Ze is voornamelijk bekend van haar wekelijkse volledig in dialect geschreven column ‘t Blef Kuilenbûrgs. Om haar te bedanken voor al haar werk, verrasten redacteur Louis van Oort en content manager Agnes Corbeij haar met een cadeau. Uiteraard werd hiervan verslag gedaan.

 

Om het cadeau en de felicitaties persoonlijk te kunnen overbrengen, werd Els onder valse voorwendselen naar Tapperij de Poortwachter gelokt. Els kwam enigszins op haar hoede aan. ,,Ik dacht dat ik mijn ontslag zou krijgen.” In plaats daarvan kreeg Els een mozaïek op canvas van de verschillende pasfoto’s van zichzelf die ze de afgelopen jaren bij haar columns plaatste. ,,Man wat is dát leuk!”, was de eerste reactie, uit de grond van haar hart. ,,Ik ga dit natuurlijk meteen aan mijn neven en nichten in Canada laten zien.”

 

Dat niet iedereen haar columns kan lezen, vanwege het Kuilenburgs dialect, accepteert ze niet zonder meer. ,,Gewoon hardop lezen, dan hoor je vanzelf wat er staat.”


Geplaatst op 14 juni 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.