Zuid-Koreaanse overheid leest De Stad Amersfoort!

BDU145

Dat onze kranten veel gelezen worden, is niet verrassend. Zelfs niet als dat in een bredere kring gebeurt dan alleen de gemeente waarin de titel verschijnt. Ook het feit dat onze kranten in het buitenland worden gelezen is niet heel opmerkelijk. Ouderen nemen hun i-Pad mee om -waar ze ook zijn- de jongste editie van het eigen weekblad digitaal op de eettafel in de camper uit te vouwen.

 

Maar het kan gekker, in het digitale tijdperk. Dat bewees onderstaand mailtje van het Zuid-Koreaanse Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme dat er kennelijk ook een internationale taalpolitie op na houdt. In ieder geval werd de redactie van De Stad Amersfoort op de vingers getikt omdat het woord ‘Taekwondo’ (een Koreaanse vorm van vechtsport) verkeerd was gespeld (namelijk als ‘Teakwondo’). De redactie werd uiterst vriendelijk, maar dringend verzocht de ‘vergissing’ met enige spoed recht te zetten.

 

,,Wij vinden het belangrijk om lezers correct te informeren om mogelijke misverstanden te vermijden´, schrijft Yong-Ik Kwong de redactie. Het moge duidelijk zijn dat we dit verzoek niet konden negeren. De fout is met de grootst mogelijk spoed rechtgezet, waarna we de heer of mevrouw Kwong nederig onze excuses voor het voorval hebben aangeboden. Het uitblijven van een reactie daarop hebben we maar als een vorm van instemming opgevat..

 

Voor belangstellingen: Hieronder de tekst van de mail die de redactie ontving:

 

(..) To Whom It May Concern,

 

The Korean Culture and Information Service (KOCIS), under the Ministry of Culture, Sports and Tourism of the Republic of Korea, is a government organization responsible for promoting Korea abroad by providing accurate, up-to-date information about the country so that people around the world can better understand what Korea is all about, its people and culture as well as its major government policies and programs. One of KOCIS’s main missions is to deal with any inaccurate information about Korea in publications, websites and other materials.

 

Recently, it has come to our attention that the following link on your website contains information that we feel needs to be properly corrected:
http://destadamersfoort.nl/lokaal/amersfoort
-beleeft-eerste-coming-out-weekend-169249 (Published on September 27, 2016)

 

The Korean martial art “Taekwondo” was mistakenly typed as Teakwondo in the article. Therefore, we kindly would like to request you to correct the typographical error in an appropriate and timely manner.

 

Even though this is not a huge mistake, we think it is important to provide readers with correct information in order to avoid any possible confusion and misunderstanding. Your kind attention to this issue and your timely consideration of a correction would be greatly appreciated. We would be more than happy to help you if you need any further information about Korea. Please feel free to contact us. Thank you.

 

We wish you great success in all your endeavors.

 

Sincerely yours

 

KWON Yong-ik
Corrections of Misinformation (30119) Korean Culture and Information Service,
Unit 14-1, Government Complex-Sejong 408, Galmae-ro,
Sejong-si, Republic of Korea
EMAIL: factsaboutkorea@korea.kr FAX: +82-44-203-3596 해외문화홍보원

(..)


Geplaatst op 20 januari 2017

 

3 thoughts on “Zuid-Koreaanse overheid leest De Stad Amersfoort!

  1. Daan Bleuel

   Hij corrigeert de spelling van het woord ‘taekwondo’. Wij schreven ‘teakwondo’. ‘Die man’ is waarschijnlijk een zoekrobot die wereldwijd op basis van zoekwoorden digitale content doorzoekt en (automatisch?) een mail stuurt als dat nodig is. Dat kan allemaal anno 2017..

   Reply
 1. Bert Vos

  Zette mijn bril op en toen zag ik het pas.
  Rare jongens, die Koreanen, zou Obelix zeggen in de nooit verschenen strip Asterix en Obelix in Zuid-Korea..

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.